محض اطلاع

لحظه ای درنگ کن همین کافی است!!

محض اطلاع

لحظه ای درنگ کن همین کافی است!!

جنگ هفتاد و دو ملت 3

بسم الله الرحمن الرحیم 

 

 

 کمکهای کویت و عربستان به عراقکشورهای عربی به ویژه کویت و عربستان با ارسال کمک‌های مالی و نظامی شان به عراق بخشی از هزینه‌های این کشور را در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران متحمل می‌شدند. برابر گزارش محرمانه‌ای که در آن مقطع زمانی منتشر شد، دو کشور یاد شده در مجموع ‌٢٥ تا ‌٥٠ میلیارد دلار را به صورت قرض یا وام بلاعوض در اختیار عراق قرار دادند. بعدها، پس از بروز اختلاف میان عراق و کویت و اظهارات مقامهای عراقی مبنی بر ”جنگ با ایران به تنهایی“،ابوغزاله، معاون اسبق رییس جمهور و وزیر دفاع مصر، ادعای عراق را به عنوان یک دروغ بزرگ تعبیر کرد و گفت: ”تنها کویت و عربستان بیش از ‌٦٠ میلیارد دلار به عراق کمک کردند.“ فهد پادشاه عربستان نیز در سخنانی اظهار کرده بود، ”اگر عراق می‌گوید افرادش را فدا کرده است، ما نیز با پول، سلاحهای پیشرفته و همکاری بین‌المللی در این فداکاری(!) سهیم بوده‌ایم“ (‌١). 
 

وی اقدامات رهبری عراق را نشان ناسپاسی نسبت به حمایتهای نظامی عربستان ذکر کرد. هم زمان، ”شیخ الصباح“ سفیر کویت در واشنگتن نیز در پاسخ به اظهارات عراقی‌ها گفته بود : ”کویت ‌١٤ میلیارد دلار کمکهای نقدی و بیش از ‌١٦ میلیارد دلار از طریق کمکهای خدماتی و غیره به ماشین جنگی عراق مساعدت کرده است ؛ کویت در زمان جنگ بیش از نیاز نفت صادر می‌کرد تا به صدام در جنگ کمک کند.“ بعدها کویتی‌ها اذعان داشتند، افزون بر کمکهای مالی، پایگاه نیروهای هوایی در اختیار عراق قرار دادند که همین امر به عراقی‌ها برای حمله به جزیره‌ی خارک، پایانه‌های نفتی ایران و نفت‌کش‌ها کمک شایانی کرده بود.فهرست برخی از کمکهای کویت و عربستان به عراق در طول جنگ تحمیلی‌١ـ در اوایل سال ‌١٣٦٠ مطبوعات کویت گزارش دادند که کویت و عربستان قرار است یک وام شش میلیارد دلاری در اختیار عراق قرار دهند. سهم کویت از این مبلغ، دو و سهم عربستان چهار میلیارد دلار تعیین شده بود.
‌٢ـ هفت ماه پس از اعطای وام نخست کویت به عراق، در تاریخ ‌١٩/٨/١٣٦٠ گزارشی مبنی بر واگذاری یک اعتبار ‌٧/٤ میلیون دلاری از سوی کویت به دولت عراق منتشر شد.

‌٣ـ در تاریخ ‌٩/١/١٣٦٥ نیز واحد مرکزی خبر در تهران گزارش داد که دولت کویت در ادامه حمایت مالی‌اش از عراق، وامی به مبلغ هشت میلیون و ‌٩٠٠ هزار دینار کویتی به عراق خواهد پرداخت.


‌٤ـ کویت و عربستان توافق کردند که از سال ‌١٩٨٢ عایدات صدور نفت از منطقه‌ی بی طرف (روزانه ‌٣٠٠ الی ‌٣٥٠ هزار بشکه) به حساب عراق ریخته شود. این توافقنامه تا سال ‌١٩٨٦ اعتبار داشت و عراق درصدد تمدید آن برای یکسال دیگر بود.(‌٢)


کمکهای اردن به عراق در طول جنگ تحمیلیاردن که از پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روابطه حسنه‌ای با ایران نداشت، روابط بسیار نزدیکی با عراق برقرار کرده بود. پس از کنفرانس سران کشورهای عربی در بغداد و تونس، روابط بین عراق و اردن روز به روز نزدیکتر و عمیق‌تر شد؛ تا آنجا که ملک حسین صراحتا به نفع عراق و علیه ایران موضع‌گیری کرده و با کمکهای سیاسی، اقتصادی و نظامی فراوان‌اش از جمله اعطای وامهای چند میلیون دلاری به عراق، حمایت و پشتیبانی‌اش را از این کشور اعلام کرد. در طول جنگ هشت ساله بین ایران و عراق، تنها سیستم حمل و نقل به عراق از طریق اردن صورت می‌گرفت. در این چهارچوب شبکه‌ی حمل و نقل وسیعی بین دو کشور ایجاد شد و بندر عقبه این کشور برای حمل و نقل سلاح و تجهیزات نظامی سبک و سنگین در اختیار عراق قرار گرفت. به علاوه ملک حسین که نطامیان اردن را برای سرکوبی مردم مسلمان ایران به عراق گسیل داشته بود، در نطقی اظهار داشته بود: ”اگر ضرورت ایجاب کند نیروهای بیشتری را به عراق اعزام خواهیم کرد.“بی شک تنها توجه به گوشه‌هایی از اظهارات ملک حسین در جریان برگزاری جلسه‌ی عادی کابینه‌ی اردن در تاریخ ‌٢/١/١٣٥٩ (‌١٩٨٠) موضع آن کشور را در قبال جنگ در حال وقوع بین ایران و عراق، نشان می‌داد: ”وظیفه‌ی اعراب است که برای وحدت خود و جلوگیری از سرایت خطرات، هرکجا که باشد همکاری کنند، ما وظیفه داریم که جهان اسلام را آرام و قرین همبستگی داشته باشیم؛ ما به عنوان کشوری عربی نباید اجازه دهیم هیچگونه تجاوزی از هر مصدر که باشد به هیچ جزیی از خاک عراق صورت گیرد.“ (‌٤)


در مجموع بسیاری از آمارها و گزارشها در خصوص حمایت جهان عرب و برخی از کشورها از جمله کویت، عربستان و اردن از عراق در جریان جنگ تحمیلی علیه ایران، به روشنی نشانگر آن است که عراق از جنبه‌های چشمگیر نظامی و اقتصادی از حمایت بی‌دریغ بسیاری از این کشورها، بهره‌مند بوده است.


یادآور می‌شود که در کنار حمایت‌های مالی و نظامی که این کشورها از عراق داشتند؛ حمایت‌های بسیار سیاسی نیز در ارگانهای بین‌المللی و همچنین از نظر تبلیغاتی دولت‌های عرب از عراق صورت می‌دادند که خود نیازمند یک بررسی مستقل و مجزا می‌باشد.همچنین تعدادی از کشورهای منطقه‌یی نیز حضور مستقیم در جنگ داشتند و با اعزام نیروهای خود به عراق رژیم بعثی را در مقابل ایران حمایت می‌کردند به گونه‌ای که با گذشت بیش از یک دهه از پایان جنگ، چند روز پیش حسنی‌ مبارک، رییس جمهور مصر اعتراف کرد که ‌١٨ هزار سرباز مصری در کنار بعثی‌ها در مقابل ایران می‌جنگیدند.(

 مصر کانالی برای فروش تسلیحات ناتوآلن فریدمن(محقق و نویسنده امریکایی):
“در طول دهه ۸۰ حسنی مبارک رئیس جمهور مصر حدود ۵/۳ میلیارد دلار موشک و تسلیحات به عراق فروخت که صدام از پرداختن بهای آن امتناع کرد. در سال ۱۹۸۴ او با همکاران خود در دولت مصر به توافق رسید تا با عراق بر روی برنامه سری موشک های بالستیک دارای قابلیت هسته ای همکاری کند. این برنامه پروژه کندور ۲ نام گرفت. مبارک در ملاقات خود با بوش در سال ۱۹۸۶،مصر را به کانالی برای صدور انواع گوناگون فناوری های موشکی ناتو که شرکت های پوشش اروپا به بغداد قاچاق میکردند تبدیل ساخت. ”

 سودان  

در اواسط دی ماه ۶۱ صدها تن از سربازان ارتش خود را به جبهه های جنگ علیه ایران اعزام نمود. همچنین بدستور جعفر نِمیری رئیس جمهور سودان در شهر خارطوم پایتخت این کشور و پارهای از شهرهای دیگر دفاتری جهت ثبت نام برای اعزام نیرو به جبهههای جنگ علیه ایران دائر گردیده است. جعفر نمیری در مصاحبه با مجله الیوسف چاپ قاهره اذعان میدارد که اعزام نیرو به عراق طبق تصمیمات کنفرانس سران عرب صورت گرفته است. ”
سر لشکر وفیق السامرایی(مسئول اسبق بخش ایران در استخبارات عراق):
“در جهت کمک به عراق، یمن تیپ پیاده العروبه را به عراق فرستاده بود. اردن نیز نیروی الیرموک را به عراق گسیل داشت و سودان داوطلبانی را اعزام داشت که در جبهه شرقی رودخانه میسان در خط مقدم جبهه فعالیت می کردند. ” 

زمامداران عربستان و دادن گزارشهای محرمانه ایران به عراق
مجله ژون آفریک مورخ ۹ ژوئن ۱۹۸۲:
“زمامداران عربستان درست یک ماه مانده به شروع جنگ، هنگام استقبال از صدام به وی هدیه شاهانه ای دادند و آن گزارشی بود که از سوی دستگاه های سری امریکا تهیه شده بود و در آن اوضاع اقتصادی، اجتماعی و نظامی ایران تشریح شده بود. علاوه بر آن اطلاعات دقیقی درباره وضعیت ارتش ایران، تعداد نفرات آن، مواضع و تجهیزات قابل بهرهبرداری آن و اطلاعات مختلف دیگر که بسیار محرمانه بود به او منعکس کردند. خلاصه آنکه یک نقشه کامل تهاجم تهیه شده بود. ”

منابع: 

ناگفته های جنگ ایران و عراق  نویسنده همتیان لرکی برگرفته از سایت

هشت سال دفاع مقدس http://sacred-defence.blogfa.com  

 

مقاله

کمک‌های کشورهای منطقه به عراق در طول جنگ تحمیلی نویسنده :

خبرگزاری ایسنا  برگرفته از سایت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس http://dsrc.ir 

 

کشورهای درگیر در جنگ تحمیلی علیه ایران نویسنده پناهی برگرفته از سایت 8سال دفاع http://nasl60.blogfa.com 

بوی عیدی، بوی مرگ

بسم الله الرحمن الرحیم 

 

با سلام خدمت خواهران و برادران عزیز و همراهان همیشگی این وبلاگ  

26 اسفند همه مار را به یاد عید نوروز و آمادگی برای تحویل سال و خرید لباس نو و رنگ کردن تخم مرغ های رنگی و سبز کردن سبزه های عید یا شایدم ترانه معروف بوی عیدی که این روزها زیاد شنیده میشود می اندازد 

حتماً در این شهر کوچک هم کودکان سر خوش از لباس های نو و رسیدن سال جدید در کوچه ها مشغول بازی بودند  

حتماً مادران به سبزه هایی که قرار بود سر سفره ی هفت سینشان باشد آب میدادند  

و حتماً همه خوشحال بودند بعد از پیروزی عظیم والفجر 10  

ولی از نامردان انتظار نداشته باشیم که جوانمردانه پیکار کنند چنانچه نکردند و نخواهند کرد  

و کینه و بغض خود را بر سر مردم بی دفاع و کودکان بی گناهی که فقط جرمشان این بود که اهل حلبچه   بودند  

 

پرده اول: رفته بود از جنگ عکاسی کند. بادکنک‌های رنگین همراه داشت؛ خودش هم نمی‌دانست چرا؟ آن هم زیر خمپاره و توپ عملیات والفجر 10! 

 

 

پرده دوم: پیرمرد سال ها نذر کرده بود تا صاحب فرزند شود. حالا خانه اش پر شده بود از صدای گریه؛ هنوز خندیدن نمی دانست نوزاد. می خواست فردا او را ببرد تا عکسی از او به یادگار بگیرد. قاب عکس هم خریده بود....(بقیه در ادامه مطلب)

ادامه مطلب ...

جنگ هفتاد و دو ملت 2

بسم الله الرحمن الرحیم 

 

2-شوروی(روسیه)  

بخش عمده اسلحه مورد نیاز عراقی ‌ها در طول جنگ توسط شوروی تأمین می‌شد. این کشور با در اختیار گذاشتن تجهیزات و جنگ افزارهای مدرن ، کمک زیادی به صدام کرد.
پیشرفته‌ترین هواپیماهای جنگی، هلی‌کوپتر، تانک و سلاحهای دیگر ، از جمله تسلیحاتی بود که شوروی در طول هشت سال جنگ به عراق داد.
فرماندهان ارتش روسیه با حضور در ارتش عراق، ضمن دادن آموزش نظامی به فرماندهان عراقی ، راههای مقابله با حملات رزمندگان اسلام و حمله به ایران را به آنها می‌آموختند 

 

شوروی بزرگترین تأمین کننده نیازهای تسلیحاتی عراق
روزنامه القبس چاپ کویت:
“شوروی یک پل هوایی برای حمل اسلحه و مهمات به عراق بر قرار کرده است.گورباچف با ارسال نامهای به برخی سران عرب، به آنان اطمینان داده است که شوروی اجازه نخواهد داد عراق در جنگ با ایران شکست بخورد. ”
“در نوامبر ۱۹۸۳ بین هزار تا هزار و دویست مشاور نظامی شوروی به عراق برگشتند و ۴۰۰ فروند تانک۵۵T و ۲۵۰ فروند تانک۱۲T به عراق داده شد و مقادیر عظیمی موشک گراد، فراگ ۷،سام ۹ و اسکادبی در راه بود. عراق تنها کشوری بود که از بلوک شرق به موشک اسکادبی مجهز شد. ”
“در سال ۱۹۸۳ شوروی بار دیگر تحویل سلاح در حجم وسیع را به عراق از سر گرفت و تمامی تجهیزاتی را که عراق در طی دو سال نخست جنگ با ایران در صحنه نبرد از دست داده بود جایگزین کرد. ”

چالز فیلیپ دیوید(نویسنده کتاب جنگ خلیج فارس توهم پیروزی):
“شوروی با۶۱% بزرگترین تأمین کننده نیازهای تسلیحاتی عراق است. ” 

 

فرانسه 

 

هواپیماهای سوپر اتاندارد و موشکهای لیزری که از آخرین دستاوردهای صنعت نظامی فرانسه بود، در اختیار ارتش عراق قرار گرفت. هواپیماهای سوپراتاندارد به دلیل گران بودن ، به ارتش عراق اجاره داده شد تا خلبانان عراقی با استفاده از آنها به راحتی بتوانند رزمندگان اسلام و شهرهای ایران را بمباران کنند. 

کنت تیرمن(محقق و نویسنده امریکایی):
” در ژانویه ۱۹۸۱، تحویل ۶۰ فروند میراژ۱F مجهز به موشک که ابتدا از سوی والری ژیسکاردستن معلق شده بود آغاز گشت. در ژوئیه همان سال فرانسه بنی صدر و مسعود رجوی را به عنوان پناهنده سیاسی پذیرفت. رجوی، پاریس را به ستاد اپوزیسیون ایران تبدیل کرد. به دنبال خروج دیپلمات های فرانسه از تهران در سال ۱۹۸۲ فرانسه اقدام به تحویل ۵ فروند هواپیمای سوپر اتاندارد مجهز به موشک های اگزوست به عراق کرد. ” 

آلن فریدمن:
“تحویل سلاح تقریباً به صورت روزمره ادامه داشت . یکی از پایگاه های ناتو که در مرکز فرانسه احداث شده بود به صورت مرکز بارگیری آنتونوف های نیروی هوایی عراق در آمد. این هواپیماها روزانه به این فرودگاه می آمدند و موشک های ساخت فرانسه، بمب های خوشه ای، فیوز و تجهیزات رادار را با خود به عراق می بردند. سازمانهای اطلاعاتی فرانسه در سال ۱۹۸۶ بر آورد کردند که اگر سه هفته از ارسال کمک به عراق خودداری کند،آن کشور شکست خواهد خورد. ”

خمپاره های دو زمانه فرانسه
کنت تیرمن(محقق و نویسنده امریکایی):
“معامله ۱٫۶ میلیارد دلاری طرح ولکان یکی از شیرین ترین معاملات فرانسه با عراق بود. ۸۳ توپی که موضوع قرارداد ولکان بود برای طیف وسیعی از مقاطعه کاران تسلیحاتی فرانسه درآمد تولید می کرد.درهمین راستا عراق از شرکت فرانسوی TRT یک فیوز فوقالعاده پیشرفته و پیچیده خرید که با نصب آن بر روی دماغه خمپاره ، موجب میشد تا خمپاره درست قبل از رسیدن به زمین منفجر شود. یکی از افراد ارتش فرانسه که خمپاره اندازهای عراقی را در بیابانهای بصره آموزش میداد می گوید: “با یک بار آتش آنها همه ایرانیها را تا فاصله یک کیلومتری درو میکردند. همین سلاح بود که جلوی امواج انسانی ایران را گرفت؛ درست مانند نبرد “وردن ” در جنگ جهانی اول، آنها مدام آتش میکردند و ایرانیها واقعا قتل عام میشدند. ” 

فرانسه و اعطای یک بمب اتمی به عراق
وفیق السامرایی(مسئول اسبق بخش ایران در استخبارات عراق):
“کمکهای خارجی فرانسه به عراق به جایی رسید که فرستاده آنها به بغداد آمد وبا وزیر دفاع وقت،عدنان خیر الله ملاقات نمود و به او گفت:
“فرانسه به طور جدی زمینه اعطای یک بمب اتمی به عراق را بررسی می نماید. می توان برای مجبور کردن ایران به توقف جنگ این بمب را به هدف مشخصی پرتاب کرد. ”
من تا سال ۱۹۸۴ نسخهای از این گزارش را که با امضای وزیر دفاع برای صدام ارسال شده بود،در یک صندوق ویژه نگهداری میکردم. ”

حسین کامل (رئیس صنایع دفاع عراق)در این خصوص می گوید:
“واقعیت این است که تلاش ما ساختن بمب اتم بود. منتها با قدرت کم. به این خاطر اگر موفق به پیروزی در جنگ نشدیم آن را علیه ایران به کار ببریم. صدام سال ۱۹۹۰ را برای استفاده از بمب اتم در منطقه جنوبی جنگ تعیین کرده بود. آن روز تنها چیزی که برای صدام اهمیت داشت به پایان رساندن ساخت بمب اتم و استفاده از آن علیه ایران بود. ” 

 

آلمان 

زمانی که تمام این کمک ها نتوانست ارتش شکست خورده صدام را نجات دهد، آلمان با ارسال مواد شیمیایی به یاری صدام شتافت و او توانست 6000 تن بمب شیمیایی علیه مردم ایران به کار گیرد. ارتش صدام فقط 1100نفر را در شهر سردشت و سایر نقاط ایران و 5000 نفر را در شهر حلبچه با استفاده از این سلاحها به شهادت رساند.
کشورهای ایتالیا و بلژیک با ارسال موشکهای پیشرفته ضد زره و کمک به عراق در ساخت توپخانه دوربرد و بخشهای دیگر ارتش این کشور، از جمله حامیان عراق بودند 

مقام نخست آلمان در توسعه تسلیحات شیمیایی عراق
تیمر من محقق و نویسنده امریکایی:
“شرکت آلمانی کارل کولمب سر انجام ۶ خط تولید سلاح شیمیایی جداگانه به نام احمد، محمد،عیسی،عانی،مدای و قاضی در مجتمع سامره ایجاد کرد.اولین آنها در سال ۱۹۸۳ و آخرینشان در سال ۱۹۸۶ تکمیل شدند. از گاز خردل و اسید پروسیک تا گازهای عصبی سارین و تابون در این کارخانه تولید میشدند و در خمپارهها، راکتها و گلولههای توپ جاسازی میشدند. بیتردید این بزرگترین کارخانه سلاح شیمیایی در جهان بود. ”
رادیو بی بی سی به نقل از مجله اشپیگل:
“هیچ کشوری به اندازه آلمان چنین کمک تحقیقاتی و تولیدی به عراق در تهیه یک نوع سلاح کشنده و تعیین کننده نکرده است. ” 

 

اسپانیا 

کشف دخالت اسپانیا در تولید سلاح های شیمیایی عراق
“در یکی از عکسهایی که در مجله تایم به چاپ رسید و شهرت بسیاری کسب کرد، هیأت سازمان ملل و روزنامه نگاران غربی با ماسک ضد گاز در حال بررسی یکی از بمب های شیمیایی کارنکرده عراقی بودند . اگر فیوز الکتریکی آن عمل کرده بود این بمب هم مثل بقیه منفجر میشد. به هر حال مأموران سازمان ملل علائمی از روی بمب پیدا کردند و با رد یابی قضیه معلوم شد که جداره بمب ساخت کشور اسپانیا بوده است. فیوزها نیز ساخت یک شرکت اسپانیایی بودند. اگر فیوزها بی عیب و نقص بود و تمام بمبها در جبهه نبرد منفجر میشد کشف دخالت دولت اسپانیا در برنامه تولید سلاحهای شیمیایی عراق چندان آسان به نظر نمیرسید. ” 

 

ایتالیا 

مین های ضد نفر ایتالیایی
آلن فریدمن(محقق و نویسنده امریکایی):
“در یکی از پیچیده ترین خلاف کاری ها در رم، میلیون ها مین مرگ بار با استفاده از یک شرکت قلابی در سنگاپور به عراق فرستاده شدند. عراق به کمک یکی از شعبات بانک “لاوورو ” در شمال ایتالیا ۹ میلیون مین ضد نفر به ارزش ۲۵ میلیون دلار خریداری نمود. این مین ها ساخت شرکت “والسلا ” بود که ۵۰ درصد آن تحت مالکیت شرکت فیات، گروه صنعتی بزرگ ایتالیا و تحت کنترل جیانی آنیلی ۷۲ ساله بود که امروزه نیز به عنوان پادشاه بدون تاج و تخت ایتالیا معروف است. برخی از مین هایی که عراق دریافت نمود از نوع بسیار وحشتناکی است که به راحتی میتوان آنها را از هلی کوپتر پخش کرد یا به سادگی روی سطح بیابان انداخت. اگر کسی روی این مینها پا میگذاشت پای قربانی تا مچ یا حتی ران پا قطع میشد. ” 

 

انگلستان 

“در ژوئن ۱۹۸۲ صدام تصمیم گرفت برنامه پرهزینه ساخت شبکه پناهگاه های زیرزمینی را به اجرا بگذارد تا بتواند منابع استراتژیک خود را از خطر حملات هوایی مصون بدارد. بر این اساس شرکت های انگلیسی طرحی را ارائه کردند که به موجب آن برای ۴۸ هزار سرباز پناهگاه امن ساخته می شد.هر پناهگاه تونل پولادین داشت و می توانست تا ۱۲۰۰ نفر را در خود جای دهد. یکی از آنها در کنار کاخ ریاست جمهوری بنا شده بود. و پر از تجهیزات الکترونیکی، کامپیوتر،تله پرینت و شبکه های ارتباطی بود و دفتر صدام را با تمام نقاط عراق در تماس دائم قرار می داد. حفاظت از این پناهگاه به گونه ای بود که اگر کسی به داخل آنها رخنه می کرد دوربین های ویدیوئی او را می دیدند و مسلسل های خودکار نصب شده بر روی دیوار ها بر سر و روی او گلوله می باریدند.در راستای همین همکاری ها شرکت مارکنی انگلیس فرستنده های مایکروویو نظامی در اختیار عراق قرار داد و شرکت راکال نیز متعهد شد تا کارخانه تولید پیشرفتهترین رادیوی نظامی جهانرا به نام جاگوار در عراق احداث نماید. ” 

برزیل 

همکاری های هسته ای برزیل
کنت تیمرمن(محقق و نویسنده امریکایی):
“در همان حال که فرانسه مشغول تکمیل راکتورهای هسته ای در عراق بود، صدام با برزیل قرار داد ۱۰ ساله همکاری هستهای امضا کرد. این قرارداد که در سال ۱۹۷۲ بسته شد به قدری محرمانه بود که دولت بعدی برزیل مدعی شد از محتوای آن بی خبر بوده است. در یکی از تبصرههای قرارداد که به درخواست صدام گنجانده شده بود، برزیل متعهد میشد مقادیر زیادی اورانیوم طبیعی و غنی شده با درصد کم ، تکنولوژی هسته ای، تجهیزات و آموزش مربوطه را در اختیار عراق قرار دهد. ” 

شیلی  

بمب خوشه ای کارآمد ترین سلاح برای درهم شکستن امواج انسانی
آلن فریدمن(نویسنده و محقق امریکایی):
“امریکا به پیشنهاد ویلیام کیسی (رئیس سیا)،تحویل بمب های خوشه ای به عراق را در اولویت قرار داد زیرا این سلاح را مناسب ترین و کارآمد ترین سلاح برای در هم شکستن امواج انسانی مدافعان ایرانی میدانست.به اعتقاد او این بمب ها میتوانست به یک قدرت تصاعدی واقعی و مؤثر علیه قوای ایرانی تبدیل شود. در واقع این بمبها از لحاظ تکنیکی جزء سلاح های متعارف محسوب می شوند اما در میدان نبرد همانند سلاح های نامتعارفی چون سلاحهای شیمیایی میتوانند موجب کشتار وسیعی شوند. چنانچه این بمب ها درست عمل کنند میتوانند در وسعتی به اندازه ۱۰ برابر زمین فوتبال هر کسی را کشته یا مجروح کنند. عملاً این بمب ها چرخ گوشت های هوایی هستند و هر چیزی را در سر راه خود خرد می کنند. ”

آلن فریدمن(محقق و نویسنده امریکایی):
“کارلوس کاردوئن رئیس صنایع کاردوئن، به تدریج منافع سرشاری از فناوری بمب خوشه ای و تشویق مقامات ارشد شیلی برای ارسال آن به عراق به دست آورد. او تا آن زمان بمبهای خوشهای به ارزش نیم میلیارد دلار از طریق شیلی به عراق فروخته بود…و به وی اجازه داده شده بود که مقدار زیادی ماده زیرکونیوم را از ایالات متحده وارد کند . این ماده از مواد اصلی تشکیل دهنده بمبهای کوچکی بود که در داخل بمب خوشه ای قرار داده میشد. او به دلایل متعددی از صدام و پینوشه (رئیس جمهور دیکتاتور شیلی)سپاس گذار بود، چرا که صدام بهترین مشتری او بود که در رؤیاهایش میتوانست داشته باشد و پینوشه با توسعه تسلیحاتی شیلی او را به نوعی ثروتمند ساخته بود.  

 

سوئیس

 

کنت تیمرمن (محقق و نویسنده امریکایی):
“عراقیها یک شرکت سوئیسی به نام شرکت مهندسی آلسا الو سوئیس را اجیر کردند تا کار بر روی پروژه اورانیوم را آغاز کند… در طول پروژه کارکنان شرکت با هیچ کس تماس نداشتند و طرح آنها در کمال خفا انجام می گردید. بعدها معلوم شد که این شرکت واحد تولیدی خاصی درکارخانه القائم عراق ایجاد کرده تا به استخراج نمک های فلوئور و از جمله فلوئورآمونیم از اسید فسفریک مایع بپردازد. آن طور که کار پیش می رفت القائم به صورت پروژهای کلیدی در تولید سلاح هستهای عراق در میآمد و این علاوه بر هزینه اولیه پروژه یعنی تولید مقادیر عظیم مواد شیمیایی برای استفاده در سلاح مرگبار گاز سمی بود. ” 

 

بلژیک  

 

“صدام در ژوئن ۱۹۸۲ قراردادی به ارزش ۸۳۰ میلیون دلار با یک شرکت بلژیکی به نام سیکسکو امضا کرد. هدف از این طرح پر هزینه که به نام رمزی پروژه ۵۰۵ خوانده میشد.آن بود که برای جنگنده های پیشرفته عراقی ۸۰۰ پناهگاه در عمق ۵۰ متری زمین احداث گردد. سیکسکو که از اعتبارات صادراتی دولت بلژیک استفاده می نمود طی ۴ سال ۱۷ پایگاه هوایی و چند مقر نظامی در عراق ایجاد نمود. میراژهای عراق در جریان جنگ با ایران از همین پناهگاه ها خارج می شدند و به پرواز در آمدند. از دیگر شرکای صدام سایبترا کنسرسیوم بلژیکی بود که با جدیت تمام روی پروژههای عکاشات و القائم کار میکرد و یکی از بزرگترین کارخانه های آزمایشی و تولید فسفات جهان را در این دو منطقه بنا نمود.   

 

منابع: 

ناگفته های جنگ ایران و عراق  نویسنده همتیان لرکی برگرفته از سایت

هشت سال دفاع مقدس http://sacred-defence.blogfa.com  

 

مقاله

کمک‌های کشورهای منطقه به عراق در طول جنگ تحمیلی نویسنده :

 


خبرگزاری ایسنا  برگرفته از سایت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس http://dsrc.ir 

 

کشورهای درگیر در جنگ تحمیلی علیه ایران نویسنده پناهی برگرفته از سایت 8سال دفاع http://nasl60.blogfa.com 

جنگ هفتاد و دو ملت 1

بسم الله الرحمن الرحیم 

 

با سلام خدمت دوستان عزیزم و همراهان همیشگی این وبلاگ 

براستی آیا تا بحال به دفاع مقدس یا بهتر بگم معجزه ای به نام دفاع مقدس فکر کرده اید که چطور میشود یک کشور تازه انقلاب کرده با تجهیزات اندک نظامی هشت سال در برابر عراق که بهتر بگویم کل دنیا مقاومت کند این سلسله بحث ها نقش دوستان عزیزتر جانمان!! همین کشور های اروپایی مدافع صلح و حقوق بشر هستند که چقدر در جهت صلح و حقوق بشر در ایران کوشا بودند همین هایی که مجازات اعدام را نقض حقوق بشر می دانند گوش بدهند 

1-ایالات متحده آمریکا 

مهم ‌ترین مشوق صدام برای حمله به ایران ، آمریکا بود. آمریکایی ها با سقوط نظام شاهنشاهی در ایران دستشان از منابع عظیم نفت کشورمان کوتاه شده بود، بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، اقدام به دشمنی و حمله نمودند. حمله نظامی در صحرای طبس که با امدادهای الهی شکست خورد، کودتای نوژه و ده ها توطئه دیگر از جمله اقدامات دولت آمریکا بود.
زمانی که آمریکایی ‌ها در تمام این توطئه‌ها شکست خوردند، صدام را تشویق کردند که به ایران حمله کند .
در سال دوم جنگ و زمانی که ارتش اسلام ، نیروهای اشغالگر را ازخاک خود بیرون کرد،دولت آمریکا هم زمان چهار عملیات را برای حمایت از صدام و بر علیه ایران آغاز کرد :
1- عملیات استانچ : تلاشهای دیپلماتیک برای شناسایی مبادی ورود سلاح و جلوگیری از ارسال تجهیزات جنگی به ایران 

گری سیک(مشاور امنیت ملی کاخ سفید):
“تا موقعی که نفت ایران صادر میشود، جنگ ادامه خواهد یافت. بنابراین باید جریان صدور نفت ایران را قطع کرد. ”
ویلیام فایر،نظریه پرداز غربی:
“ما با ایران چه کنیم؟هرچه پول در رگهای عراق تزریق شد، نتیجه نداده است. اگر عراق از دست برود، فردا کویت و پس فردا هم سعودی نیز خواهد رفت. تنها یک روزنه ی امید هست. با سقوط قیمت نفت ایران بر شکست میشود و ماشین جنگی آن از کار میافتد. شاید این درمان کارگر شد و این آخرین شانس ماست.
2- عملیات مالی : تلاش برای تأمین نیازهای مالی عراق از طریق شرکتهای آمریکایی 


3- عملیات اطلاعاتی: قرار دادن اطلاعات نظامی مورد نیاز عراق از ایران  

پیوند ماهواره ای امریکا و عراق
کنت تیمرمن محقق و نویسنده امریکایی:
“پیوند ماهوارهای در صدر موافقتهای بلند مدت عراق و آمریکا بود در مورد تحرکات نیروی هوایی ایران نیز اطلاعات با ارزشی در اختیار ارتش عراق قرار میگرفت، این اطلاعات را آواکسهای آمریکایی مستقر در ریاض، به کمک پرسنل آمریکایی از منطقه نبرد جمع آوری میکردند در همین راستا مجتمع پیشرفته و پر هزینهای در بغداد ساخته شد تا اطلاعات مستقیماً از ماهواره دریافت شده و پردازش بهتری از اطلاعات بر روی عکس ها صورت پذیرد. ”

سر لشکر وفیق السامرایی(مسئول اسبق بخش ایران در استخبارات عراق):
“این عکسها به گونه ای بود که ما به راحتی میتوانستیم تصاویر سربازانی که در پادگانهای ایران در حال آموزش هستند را مشاهده کنیم، حتی کسی که در رژه، دست و پایش را به اشتباه حرکت میداد در این عکسها مشخص بود . هنگامیکه کارخانههای سیمان را بررسی میکردیم ، تعداد کیسه هایی که در روی کامیونها قرار داشت را به راحتی شمارش میکردیم، در عین حال ماهوارهها نتایج حملات هوایی و موشکی را نیز گزارش میدادند. ”  

بر اساس عملیات سیاه رادیو های کد گذاری شده ای دراختیار خلبانان عراقی قرار داده شد تا آنها امکان ارتباط با افسران مستقر در کشتیهای امریکایی در خلیج فارس را داشته باشند. یک افسر بازنشسته در این رابطه گفت:
“هدف این بود که هواپیماهای عراقی بر فراز خلیج فارس بتوانند با افسران ما تماس بگیرند. این روابط روزانه باعث شد تا هواپیماهای عراقی بتوانند نفتکشها و کشتیهای تجاری به مقصد ایران را شناسایی کنند و این امر کمک زیادی به عراقیها در انتخاب اهدافشان میکرد. ”

 

شبکه تلویزیونیABC امریکا:
“صدام حسین از یک شرکت امریکایی به نام “آل کولاک “در باتیمور بیش از ۵۰۰ تن ماده شیمیایی به نام “فیودی گلیکول ” خریداری نمود که این ماده به گونه ای بود که در صورت مخلوط شدن با اسید کلریدریک به گاز خردل تبدیل میگردید. ”
“بنابر گزارشی، شرکتهای خصوصی امریکا در دهه ۸۰ با گرفتن مجوز از طرف وزارت بازرگانی امریکا نمونه هایی از مواد بیولوژیکی و میکروبی را به عراق صادر کردهاند که این مواد از نوع ضعیف شده نبوده و قادر به تولید مثل بودهاند. در میان آنها میکروب سیاه زخم، طاعون و همچنین یک باکتری سمی به نام “ستریدیوم باتولینی ” به چشم می خورد. ” 

  


4- عملیات ضد ایرانی در سازمان های بین المللی: محکومیت ایران در این سازمانها و جلوگیری از انتقال صحبتهای به حق مسئولین ایرانی به دیگر کشورها
نامه وزارت خارجه امریکا به هیأت نمایندگی دفتر اروپایی سازمان ملل، ۱۴ مارس ۱۹۸۴
“وزارت خارجه به نماینده امریکا در سازمان ملل دستور می دهد که حمایت سایر هیأت های نمایندگی غربی در سازمان ملل را جلب نمایندتا در مورد پیش نویس قطعنامه ایران که استفاده عراق از جنگ افزار شیمیایی را محکوم می کند “رأی ممتنه ” دهند . در غیر این صورت، ایالات متحده جریان این قطعنامه را متوقف سازد. ” 

ریچارد مورفی:
“تا زمانیکه عراق از سلاح شیمیایی در دفاع از خاک خود و در مقیاس محدود استفاده می کند توسلش به این سلاح “قابل درک ” می باشد.
روزنامه لس آنجلس تایمز:
“تا آن زمانی که تنها ایرانیان قربانی حملات شیمیایی بودند چه در سازمان ملل و چه در پایتخت های کشور های بزرگ جهان عملاً عزم و اراده سیاسی کافی برای محکوم کردن اینگونه اقدامات وجود نداشت. ” 

((ادامه دارد)).... 

منابع: 

ناگفته های جنگ ایران و عراق  نویسنده همتیان لرکی برگرفته از سایت

هشت سال دفاع مقدس http://sacred-defence.blogfa.com  

 

مقاله

کمک‌های کشورهای منطقه به عراق در طول جنگ تحمیلی نویسنده :

خبرگزاری ایسنا  برگرفته از سایت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس http://dsrc.ir 

 

کشورهای درگیر در جنگ تحمیلی علیه ایران نویسنده پناهی برگرفته از سایت 8سال دفاع http://nasl60.blogfa.com 

یک طرح عالی جهت تعجیل در ظهور آقامون حتماً شرکت کنید

امام زمان (ع) فرمودند:

اگر شیعیان ما ـ که خداوند آنها را به طاعت و بندگى خویش موفّق بدارد ـ در وفاى به عهد و پیمان الهى اتّحاد و اتّفاق مى­ داشتند و عهد و پیمان را محترم مى شمردند، سعادت دیدار (ظهور) ما به تأخیر نمى ­افتاد و زودتر به سعادت دیدار ما نائل مى شدند.

پس بیاییم متحدانه ان روز دعا کنیمـ

جمعه اخر سال میخواهیمـ کارهایی به نیت ظهور مولا کنیمــ کارها به شرح زیر است

*دقت کنید این کارها را باید حتما روز جمعه اخر سال انجام دهید*

۱. خواندن دعای عهد بعد از نماز صبح

(کسانی که دلایل شرعی نمیتوانند نماز بخوانند دعای عهد را همان زمان نماز صبح  جمعه اخر سال بخوانند)

۲. خواندن ۳۱۳ صلوات

۳. کمکـ به اطرافیان (تا حد توانتان هر کس را در راه دیدید یاری دهید اینها شامل کارهای کوچکی

 مثـل شستن ظروف و غیره میشود مهمـ هدفمان است که یاری دیگران استـ مخصوصا پدر و مادر)

۴. خواهرمـ برادرمـ یک روز فقط یک روز به خاطر مولا فقط همـین یک روز را حجابتـ و حیایتـ را رعایت کن

 یعنی مولایتـ ارزش یک روز را ندارد که حجابت را رعایت کنی  تو هم برادرم یک روز حیایت را حفظ کن

۵. خواندن سوره یس

۶.  قرائت دعای الهی عظم البلا هنگام اذان مغرب و قسم دادن خدا به مصیبتهای خانومـ زینب کبری برای تعجیل

فرج و دعا برای حاجت رسدن تمام اعضای حلقه

بسم الله هر کس میخواهد شرکت کند اسم خود (مستعار یا واقعی) را برایمان بفرستد

برای ثبت نام به وب سایت سنگر دختران شیعه به آدرس http://who313.blogfa.com/ مراجعه فرمایید